Kunstprojecten op de basisschool

Organisatie, bemiddeling en uitvoering.

Kijk onderaan de pagina voor het aanbod voor het schooljaar 2009-2010

Kennismaken

Mijn naam is Ine Bolk. Ik ben sinds 1986 beeldend kunstenaar. Mijn grote passie is, naast schilderen, het lesgeven aan kinderen. Graag laat ik nieuwe technieken zien. Ik streef ernaar om de kinderen met kunstwerken naar huis te laten gaan die hun verwachtingen overtreffen. De nadruk ligt op vormgeving. Sinds 19 jaar heb ik het Ateliertje in Winterswijk waar ik cursussen geef aan kinderen en volwassenen. Daarnaast heb ik jaren ervaring als kunstco÷rdinator voor het onderwijs op een groot centrum in Gelderland.

Organisatie

U kunt mij bellen voor een gesprek als u een kunstactiviteit wilt organiseren. Dit kan binnen alle disciplines van tekenen en schilderen tot theater en dans. Voor de disciplines die ikzelf niet vaardig ben huur ik gastdocenten voor u in. Ik kan op school komen om workshops te geven en de klassen kunnen workshops in het atelier volgen.

kosten

De kosten voor een les van 1,5 uur zijn 75 euro. De materiaalkosten komen er nog bij. Ik kan ook het kunstproject voor u schrijven en organiseren. Dan komt er over de totale kosten 15% organisatiekosten bij. Kunstactiviteiten voor kinderen en jongeren tot 21 jaar zijn btw -vrij. U hoeft dan zelf helemaal niets te doen en te organiseren. Het enige is dat u moet doen is wat tijd vrij maken voor overleg. Voor de onderbouw duren de lessen 1,5 uur en voor de bovenbouw 2 uur. Wilt u het project afsluiten met een presentatie dan worden hier docentkosten voor in rekening gebracht.

Voorbeeldprojecten

De laatste jaren heb ik diverse projecten opgezet bij verschillende organisaties. Zo heb ik op basisscholen kunstweken gedraaid met verschillende thema’s. Ook heb ik bij Yunio psz diverse projecten gedaan. Bij de buitenschoolse opvang hebben we dit jaar kunstweken gehouden met blijvende kunstwerken. Een jaarlijks terugkerend evenement is de beeldenroute in het Bonanzapark te Doetinchem. Dit wordt uitgevoerd door groep 8 van 5 basisscholen. Het is ook mogelijk om bv workshops aan te vragen die passen in de kinderboekenweek. Dit jaar hebben we op een basisschool een vertaalslag gemaakt van tekst naar beeld. Een andere mogelijkheid is het maken van blijvende kunstwerken of muurschilderingen op het schoolplein. 

 

 

AANBOD KINDERBOEKENWEEK MET HET THEMA ' ETEN '

Workshops kinderboekenweek 2009

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar ‘eten’. Een heerlijk veelzijdig onderwerp waar je alle kanten mee op kunt vooral op beeldend gebied. U kunt onderstaande workshops boeken. Voor elke groep is er een onderwerp. De kosten zijn voor de onderbouw 75 euro per les van 1,5 uur en voor de bovenbouw 100 euro per les van 2 uur. Kosten zijn zonder materiaal en reiskosten van de docent. Materiaalkosten komen ongeveer op 2 euro per leerling.

Groep 1

Met zand en klei maken we levensgrote prikkers. Aan die prikkers zitten allerlei lekkere hapjes van klei die we versieren met gekleurd zand

Groep 2

We maken een gipstegel met allemaal afdrukken erin van dingen die je kunt eten. Daarna gaan we het beschilderen,

Groep 3

We maken onze eigen leesplank met alleen maar eten erop. 24 plaatjes met het woord erbij op een doek van 3 x2,5 meter. We werken met aquatint en dikke stiften

Groep 4

Zachte taartjes gaan we maken in fijne pasteltinten. Met schapenwol en doek om een plankje maken we een hele verzameling taartjes in reliŰf. Als het schilderij klaar is kun je er op slapen zo zacht is het.

Groep 5

Wat is er mis met lekker zoet. Als er dan ook nog diamanten in de taart zitten kan de dag niet meer stuk. De kinderen maken allemaal een eigen taart met klei van ongeveer 20 cm doorsnee. We gaan hem versieren met allerlei materialen.

Groep 6

Van klei maken we onze eigen ontbijttafel. Met engobes geven we dit ontbijt kleur. De werken worden dan gebakken in de oven. Als ze eruit komen zijn de engobes glazuur geworden en dekken we in de hal onze tafel.

Groep 7

We maken nieuwe kunstwerken van oud serviesgoed

Groep 8

Eten hoeft echt niet altijd gezond te zijn. Ter voorbereiding op het middelbaar onderwijs maken we de kinderen vast bekend met een big mag van 1 meter doorsnee.

 

 

  Het maken van een eigen broodoven meer info volgt spoedig

BEELDENROUTE

Graag wil ik dit jaar in de groene zone in ons dorp een beeldenroute organiseren. Hiervoor kunnen 5 scholen zich inschrijven met groep 8. De periode loopt van mei t/m half juni. Met elke klas wordt er 3 x 2 uur gewerkt zomogelijk op een buitenlokatie. De beeldenroute zal een bepaald thema hebben. De beelden worden gemaakt van hout uit het bos, schors, verbindingsmiddelen etc. Ik ben op het moment bezig om een subsidieaanvraag te doen en vergunning te vragen bij de gemeente. Mocht dit allemaal lukken dan zullen alle schiolen in Winterswijk een inschrijfformulier ontvangen. De kosten zullen per school ongeveer 350 euro zijn. de beeldenroute zal een week blijven staan. De opening hoop ik in juni te kunnen verrichten.

   
   
   
   
   
 

 

   
   
   
   
   /|\ NAAR BOVEN /|\

  HOME  |  ALGEMENE INFORMATIE  |  CURSUSSEN VOLWASSENEN  |  CURSUSSEN KINDEREN  |  CURSUSSEN JONGEREN
BASISSCHOLEN  |  WORKSHOPS  |  MUURSCHILDERINGEN  |  WAT NOG MEER ?  |  AGENDA  |  LINKS