Cursussen Volwassenen Nieuw in 2016

 

Nieuwe cursussen in het Ateliertje Winterswijk

Voor volwassenen: Compositie vanuit materiaal
Start:in januari 19.30 kosten 100 euro voor 13 lessen exclusief materiaal

Compositie vanuit materiaal
Tijdens deze cursus leert u hoe u een compositie kunt maken door verschillende materialen te gebruiken. Om dit te kunnen doen moeten we eerst onderzoek doen naar de eigenschappen van materiaal. Kun je het in de gewenste vorm leggen, hoe reageert verf hierop, kun je het met verschillende materialen bewerken etc. Deze cursus is geschikt voor mensen die al een tijdje schilderen en telkens weer op hetzelfde uitkomen. Je kunt door je kennis te vergroten en eens nieuwe dingen te proberen een nieuwe manier van vormgeven aan je schilderijen toevoegen. Thema’s als ritme en structuur en het optimaal benutten van de eigenschappen van materiaal zijn de basis van deze cursus. Naast onderzoekjes en experimenten werken we ook enkele ‘ ontdekkingen’ uit tot schilderij.
 

 

ACRYLTECHNIEKEN
 

Tijd: Maandag van 20.00-22.00 uur

       Woensdag van 9.00 tot 11.00 uur

                             18.30 tot 20.30 uur

                             20.30 tot 22.30 uur

       Donderdag van 19.30 tot 21.30 uur

                          

Docente: Ine Bolk

 

Duur: 13 lessen

 

Kosten:  € 100,00 voor 13 lessen excl. materiaal

 

Start: ma 27 aug,woe 29 aug en do 30 aug en het tweede blok in de eerste volle week van jan. Materialen: Voor € 2,- per les kunt u alles gebruiken wat u nodig hebt.

 

We gaan schilderen met acrylverf. Dit is een water verdunbare verf die echter watervast opdroogt. Het is te krijgen in tubes en flacons.

De eerste lessen zullen besteedt worden aan de techniek van het acryl schilderen. Hierna gaan we met diverse gereedschappen werken, behalve met kwasten ook met sponzen, palletmessen en rollers.

We voegen ook diverse materialen aan de verf toe zoals zand, papier (collage), textiel etc. Behalve dat we op papier schilderen werken we ook op hout en leert u een doek opspannen. U krijgt per les een opdracht. U kunt echter ook zelf een onderwerp kiezen. Na 10 lessen hebt u aardig wat techniek in huis. Hierna kunt u individueler werken maar het blijft altijd mogelijk om een opdracht te vragen.

 

Nieuw dit jaar:

In overleg besteden we elke vierde les aan een thema. Dit kan zijn dat we bv kijken hoe we een foto in een schilderij verwerken of tekst. We experimenteren daarnaast ook met verschillende materialen . Onderwerpen als perspectief, kleur en schaduwkleur kunnen ook aan de orde komen.

 

KENNISMAKEN MET SPEKSTEEN

In april start weer een korte cursus kennismaken met speksteen. U leert hier de basis van speksteen bewerken. We maken kennis met het verschillende gereedschap en met verschillende soorten steen.

 

SCHILDEREN NAAR NAAKTMODEL

Tijd: Woensdag van 8.30 tot 20.00 uur

Docent: Astrid Vredegoor

Duur: 4 lessen

Kosten:40,00 inclusief materiaal

Start: bij voldoende belangstelling in mei

Vier weken gaat u onder deskundige begeleiding schilderen naar naaktmodel

 

SPEKSTEEN

In  april doen we voor de liefhebbers een korte cursus speksteen. Jullie maken dan kennis met verschillende steensoorten. We gaan de stenen bewerken en afwerken met olie en was.

 

Hiernaast de resultaten van de eerste cursus

OPEN ATELIER

Voor mensen die graag willen en kunnen schilderen maar er thuis niet aan toe komen. U kunt hier elke donderdagmorgen schilderen. Het is telkens 3 weken zelfstandig werken en dan 1x werkbespreking. U koopt een 12  strippenkaart. Met deze kaart kunt u van september tot aan de kerst of van januari tot eind april terecht.

 

Kosten van de kaart 48,50 euro


/|\ NAAR BOVEN /|\

  HOME  |  ALGEMENE INFORMATIE  |  CURSUSSEN VOLWASSENEN  |  CURSUSSEN KINDEREN  |  CURSUSSEN JONGEREN
BASISSCHOLEN  |  WORKSHOPS  |  MUURSCHILDERINGEN  |  WAT NOG MEER ?  |  AGENDA  |  LINKS